söndag, 09 april 2017 19:45

Torrevieja

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Torrevieja Torrevieja

Her er noen viktige fakta for å hjelpe deg å avgjøre om det er her du ønsker å kjøpe eiendom for å leve hele året, eller bare for ferie. Verdens helseorganisasjon (WHO) anser denne delen av Spania, som det beste helse klimaet i hele Europa. De fleste av de mange strendene langsTorrevieja har det ettertraktede blåe flagg. Drikkevannet i Torrevieja er blandt det beste på kvalitet og leveringssikkerhet langs den Spanske middelhavskysten.

I romertiden, var Torrevieja kjent for sin enestående havn, restene som fortsatt kan sees i La Mata, kalt Embarcadero Romano, eller Roman havna. Langs kysten er det gamle vakttårnet kalt El Moro og La Mata, som ble brukt i middelalderen, for å advare kystnære innbyggerne om angrep av barbariske pirater.

Som med de fleste andre spanske byer og tettsteder, er Torrevieja ikke annerledes i at det feires mange festlige begivenheter. Torrevieja festkalender starter i februar med lyden av karneval. Om sommeren er det utendørs fester og prosesjoner.16. juli, festdagen av Vår Frue av Carmelo, skytshelgen for sjøfolk, med en tradisjonell sjø og land prosesjon. Torrevieja var en liten fiskelandsby med spanske feriegjester på sommeren frem til 1960-70 tallet da flere og flere oppdaget denne juvlene ved middelhavet og har gjort den til en kjent og populær by med ca 90 000 innbyggere og ca 400-500 000 i sommersesongen og fremdeles vekst hvert år. Torrevieja byr på mange kjente urbanisasjoner og småbyer fra Torre de la mata i nord til La Zenia i sør. Blandt de mest kjente urbanisasjoner er det Los Balcones,Los Altos,Punta Prima Aquas Nuevas,La siesta, San Luis ogToretta bare for å nevne noen.

Smaken av havet gjenspeiles i den lokale gastronomi med god bruk av fisk og sjømat, i kombinasjon med råvarer fra lokalt dyrkede grønnsaker.

Før turismen kom til Torrevieja var produksjon av salt en viktig næring og sysselsatte mange mennesker. Saltet ble produsert i de to store laguner rundt Torrevieja. Disse lagunene tiltrekker seg en stor mengde fugleliv, inkludert flamingoer og hegre. Saltutvinning og saltsjøene er fortsatt i drift og er ansett som et viktig kulturminne og har blitt videreutviklet av kommunen, med lange gangveier og vakre områder rundt saltsjøene. På disse turene, glemmer du hvor nær du er en travel kystbyen.

Det mest karakteristiske trekk ved lokalt håndtverk er modellene av båter laget av salt fra saltsjøene. Båtbyggere tar sine kreasjoner til kanten av de lokale saltsjøene, hvor de blir liggende for å trekke til seg lys saltglasur fra den lokale saltsjøen før de blir lagt ut for salg som suvenirer. Torrevieja er kjent for sitt salt og er det største salt produserende området i Europa. Store innsjøer er brukt til å fordampe sjøvann, slik at salt kan gjenvinnes. Besøkende kan ta en tur rundt for å se denne fascinerende prosessen eller bade i vannet i lagunen, som hevdes å ha helbredende egenskaper og er spesielt anbefalt for de med hjerte problemer, revmatisme eller luftveisplager.

Spania er kjent for sine gatemarkeder og Torrevieja hevder å ha detstørste. Her finner du alt fra ferske råvarer, klær og sko, klokker, kikkerter og omtrent alt du kan forestille deg. Men hvis du er ute etter et kupp, vær forberedt på å prute på alt.

Her kan du nyte dagen med havet og solen langs de vakre strendene som er grundig rengjort hver dag, og mange av disse har fått anerkjennelse fra EEC for sin renhet. Torrevieja er kjent for sine rene gater hvor du går trygt og kan nyte livet.

Om kvelden kan du gå langs salgsboder som selger lokalt håndtverk nær havnen og strandpromenaden. Kvelden og natten er rett tid for å nyte lokale diskoteker, puber og cafeer. Det er mange hoteller og hostaler i Torrevieja og har derfor ikke de store problemene forbundet med masseturisme, men det kan bli kamp om plassene i sommermånedene. Vi anbefaler og være tidlig ute med booking til sommersesongen.Det fins også utleiebyråer som formidler leiligheter og villaer.og for utleie.Torrevieja er anlagt slik at mange spanjoler velger byen for sine ferier. Med sin egen spesielle atmosfære, fortsetter Torrevieja å vokse i popularitet som stedet å være blant utlendinger som vil eie sin egen eiendom her.

Byens infrastruktur har alt som du ønsker og forventer av en moderne by, i tillegg til at byen nettopp har fullført ett idrettsanlegg, som også huser et svømmebasseng med olympisk størrelse og har plass til fire tusen mennesker. Det er bygget, en praktfull "Paseo", eller molo med gangvei på toppen av det som pleide å være den gamle havnen. Turen, ca en mil (som er vakkert opplyst om natten), gir fantastisk utsikt over byen foran, den store fiskeflåten og havnen, også utsikt over en av de største Yachting Marina på Costa blanca.

For musikkelskere er det også en stor musikkakademi,som er nylig bygget, hvor konserter i alle kategorier og smaker blir holdt. Mange av disse konsertene kan besøkes gratis, på grunn av rådhusets holdning til kunst og musikk. Dette er bare noen av grunnene til at du kanskje ønsker å leve i Torrevieja, det er mange flere som du snart vil oppdage når du bor her, og fordi dette bystyret har en policy om kontinuerlig forbedring, "Ting kan bare bli bedre".

For de som velger å bosette seg i Torrevieja har byen utmerket kommunale bussforbindelser og bussstasjon hvor det også går flybuss til Alicante flyplass og Alicante by. Her kan du la bilen stå hjemme og slipper å bekymre deg for parkeringsproblemer. Bussene går regelmessig fra de fleste urbanisasjoner som kjører til-fra byen, alle de viktigste strendene, markeder og kjøpesentre.

Bystyret er svært bevisst på miljøet og Torrevieja er ett av de ti reneste stedene i hele Spania.

Torrevieja ligger ikke bare i en region som er beskrevet av Verdens helseorganisasjon som ett perfekt miljø og klima, men har også en lang rekke med underholdning og aktiviteter.

Hvis du er ute etter en ferie, bosted eller bo på alderhjem, så tilbys det mer her enn de fleste steder langs Costa Blanca - så velkommen til Torrevieja.

Läs 2291 gånger Senast ändrad tisdag, 11 april 2017 11:26

Video

Media

Comments

Lämna en kommentar

Kontrollera att du anger all obligatorisk information, markerad med en asterisk (*). HTML-kod är inte tillåten.

Mer i denna kategori: « Guardamar del Segura Santa Pola »

Pin It