söndag, 09 april 2017 19:45

Santa Pola

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(2 röster)

Havet har preget historien til Santa Pola, turist og fiskerlandsby kjent for sine mange og lange strender, strandpromenader, landskapet og middelhavsmat.En moderne yacht club og en skjermet bukt invitere besøkende til å praktisere windsurfing, seiling, bading, dykking og andre vannaktiviteter Best av alt er at byen fortsatt har beholdt sin karakter, fiskehavn og fiskemottak som er en av Spanias største langs middelhavet.

Mer enn 300 soldager i året, en gjennomsnittlig årlig temperatur på 18 º C og en privilegert beliggenhet på kun 10 km til Alicante Internationale flyplass er også en av mange gode grunner til å besøke eller bo i Santa Pola.

Santa Pola er kjent for sine vakre solnedganger, natur, vennlige mennesker og muligheten for å kjøpe fersk fisk daglig fra fiskebodene ved marinaen som har åpent hver kveld, frisk frukt og grønnsaker fra to markeder som har åpent lørdag og mandag hele året, og for sine fasaliteter og lojalitet til fastboende og turister. Byen med sina idyliske plazaer og torg har et godt tilbud til de fleste fasaliter som restauranter, uteservering, butikker,banker, apotek, butikker etc og ikke minst gamle byen med sine trange gater hvor du kan finne alt fra butikker til barer og restauranter hvor du minst forventer det. Her er det bare å utforske byen og nyte livet. Santa pola har en nybygd busstasjon hvor det går busser med flere daglige avganger til ( Alicante by, flyplass, togstasjon), Elche,Torrevieja, Cartagena samt avganger til Madrid og bussforbindelser til det meste av Spania.

Santa Pola har 15 km. kystlinje, hvorav 11 km strender med fin sand mot vendt mot sør, her kan du også nyte naturlige varierte elementer som Cape Sierra, fiskehavnen og naturparken Salinas hvor du kan spasere langs strendene og saltsjøene til La Marina og hvor det hele året er mer enn 150 fuglearter, blant annet flamenco rosa.

Over 70% av territoriet er beskyttet, noe som gjør Santa Pola til en kommune med et vakkert naturlandskap. 3 kilometer unna ligger den kjente øya Tabarca som det går flere daglige avganer til med taxibåter og katamaraner med glassskrog hvor du kan beskue havbunnen og det fantastiske fargerike fiskelivet fra. Tabarca er ett idyllisk sted for dykking med sitt spektakulære og krystallklare turkise vann.

Santa pola byr på promenader med lukten av havet når du går tur, jogge eller sykle langs kysten og middelhavet. Fjellplatået Cape sierra med sine mange gå og sykkelstier brer seg fra Santa Pola til urbanisasjonen Gran alacant som består leiligheter og villaer med fastboende spanijoler og europeere, men mest fra sentraleuropa og skandinavia som eier ferieleiligheter og villaer i dette området. Rett nedfor platået hvor Grand alacant ligger er også den kjente urbanisasjonen ved middelhavet Los Arenales som ligger i Elche kommune med sitt yrende liv i sommersesongen og fantastiske sandstrender. Denne urbanisasjonen er en gammel spansk badeby som har blitt mye utbygd de senere årene med leilighetskompleks i første linje mot stranden med en fantastisk sjøutsik.

Läs 2913 gånger Senast ändrad tisdag, 11 april 2017 11:23

Video

Media

Comments

Lämna en kommentar

Kontrollera att du anger all obligatorisk information, markerad med en asterisk (*). HTML-kod är inte tillåten.

Mer i denna kategori: « Torrevieja Villamartin »

Pin It